Over ons

De naam van onze boerderij is
‘De Kleine Voordijk’.

Deze naam is al terug te vinden op oude topografische kaarten. De boerderij ligt vlakbij de dijk van de Arkemeense Polder, één van de oudste Zuiderzeepolders van ons land. De naam van de boerderij is waarschijnlijk ontstaan uit de beschrijving  ‘de kleine boerderij voor de dijk’. De historische boerderij bestaat niet meer. Deze is in 1969 door een brand verloren gegaan. Bij de herbouw van De Kleine Voordijk is vervolgens rekening gehouden met de recreatieve doeleinden.

De Kleine Voordijk is een familiebedrijf

De Kleine Voordijk wordt gerund door de familie Van Diest. De familie is begin jaren ‘70 al begonnen met het aanbieden van overnachtingen voor groepen. Het idee ontstond bij de oudste zoon van de familie Van Diest, die onderwijzer was in Hendrik Ido Ambacht. Het leek hem een leuk idee om met zijn klas te gaan logeren op de boerderij van zijn ouders.

In 1978 trouwde één van de andere zonen, Wienik, met Joke. Zij namen de boerderij over. Het beheer van de groepsaccommodatie werd in die tijd door iemand van buiten de familie gedaan, maar vanaf 1996 heeft de familie dit zelf overgenomen.

Nadat Wienik in 2012 overleed, is zijn zoon Jaap samen moeder Joke verder gegaan in het bedrijf. De familie is inmiddels uitgebreid met Jaaps vrouw Astrid en de kinderen Niek en Joëlle. Zowel Joke als het gezin van Jaap wonen op het erf van de boerderij. Samen runnen ze de groepsaccommodatie en proberen ze iedereen een mooie tijd te geven.

de-kleine-voordijk-preview-9937

“Het leuke aan dit werk is dat mensen vrolijk zijn omdat ze een uitje hebben” vertelt Joke. “Vooral de contacten met zoveel verschillende mensen is heel leuk.”